Post Zdravi Bolezni

Rastlinska hrana
Zdrava in polna energije

Uživanje in pitje samo sadja, zelenjave, riža, koruze, fižola, krompirja in vode z reverzno osmozo, čim redkejše sedenje in dovolj dnevne svetlobe preprečuje raka. Uživanje samo sadja in zelenjave pomeni, da lahko jeste, kadar ste lačni. Riž, fižol, krompir in koruza so lahko poceni sestavni deli vaše prehrane, zaradi katerih se tudi počutite siti. Izogibajte se kajenju, uživanju soli, mlečnih izdelkov, mesa, koruznega sirupa z visoko vsebnostjo fruktoze in vse neželene hrane. Moč posta poznajo številni ljudje že vsaj tisoč let, tudi Rimljani, Grki in Hebrejci. Po Svetem pismu je Elohim ustvaril ljudi, da jedo samo sadje in zelenjavo (1. Mojzesova 1:29, Daniel 1). Ljudje že dolgo vedo, da je uživanje hrane življenja boljše od hrane smrti.

Post zmanjšuje toksine v telesu. 25 -dnevni post, ki mu sledi zgoraj omenjeni način življenja, popravlja zobne votline in zdravi raka ter številne druge bolezni. Oglejte si Znanost in likovno umetnost posta Herberta Sheltona. Za debele ljudi je morda potrebna operacija liposukcije pred postom.

Uživanje organskega sladkorja in organskega natrija v sadju in zelenjavi, ki ju vaše telo lahko hitro razgradi, je zdravo in energizira telo. Vendar uživanje umetnega sladkorja in soli povzroča sladkorno bolezen, visok krvni tlak, bolezni srca in nešteto drugih bolezni. Uživanje toksinov vas dehidrira, ker mora vaše telo pritrditi molekule vode na strupene molekule, da zaščiti vaše organe. To oslabi vaš imunski sistem in doda nepotrebno težo, ki vašemu telesu odvzame energijo. Več zelenjave je dober vir vitamina B12 in beljakovin.

Zdravje zob je pomemben del splošnega zdravja. Najboljši način za zaščito zob je uživanje hrane samo v tekoči obliki in z zobno nitko, izpiranje z ustno vodo in umivanje zob z zobno pasto brez fluorida večkrat na dan, še posebej pred spanjem. Uživanje trdne hrane je v redu, čeprav ni optimalno, če se sprejmejo drugi zgoraj omenjeni ukrepi. Če spite z odprtimi usti, bo vlaženje vlažilca zraven postelje ohranilo vlažnost zraka med spanjem in preprečilo, da bi se usta preveč izsušila, zato je manj verjetno, da se bodo pojavile zobne votline. Druga možnost je spanje z zaprtimi usti. Morda bo za to potrebno uporabiti kakšno glavo.

Redna uporaba hiperbaričnih komor za hitrejše celjenje je zelo koristna tudi za zdravje.